Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bábovka s jablky a skořicí

Suroviny:

3 vejce,180 g cukru krupice,180 g polohrubé mouky,4 lžíce oleje,6 lžic mléka,

1 lžička skořice,1/2 prášku do pečiva,3 jablka

 

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.Potom přidáme skořici a zašleháme.Pak přidáme olej

a mléko.Postupně zašleháváme mouku,kterou jsme si smíchali s práškem do pečiva.

Potom opatrně vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Jablka si oloupeme a nakrájíme na kostičky  a přidáme do těsta.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Nejprve pečeme asi 20 min při 180 C,aby nám bábovka hezky vyběhla,pak teplotu

snížíme na 150 C.

 
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář