Bábovka s jablky a skořicí
Suroviny:
3 vejce,180 g cukru krupice,180 g polohrubé mouky,4 lžíce oleje,6 lžic mléka,
1 lžička skořice,1/2 prášku do pečiva,3 jablka
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.Potom přidáme skořici a zašleháme.Pak přidáme olej
a mléko.Postupně zašleháváme mouku,kterou jsme si smíchali s práškem do pečiva.
Potom opatrně vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Jablka si oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Nejprve pečeme asi 20 min při 180 C,aby nám bábovka hezky vyběhla,pak teplotu
snížíme na 150 C.