Buchta Den a noc
Suroviny:
Tmavé těsto: 350 g polohrubé mouky,120 g moučkového cukru,2 lžíce kakaa,
1/2 prášku do pečiva,120 g hery,1 vejce,5 lžic vlažné vody
Světlé těsto: 200 g polohrubé mouky,150 g moučkového cukru,3 vejce,
100 ml oleje,5 lžic vlažné vody,špetka soli,1/2 prášku do pečiva
Náplň: jablka,1 vanilkový cukr, 1 lžička skořice
Postup:
Ze surovin si na vále uděláme tmavé těsto,které rozválíme a přeneseme
na plech vyložený peč.papírem.
Jablka oloupeme(nemusíme) a rozprostřeme na tmavé těsto.Posypeme vanilkovým
cukrem a skořicí.
V misce si ušleháme z bílků a špetky soli sníh.
V druhé misce si ušleháme cukr a žloutky do pěny.Postupně přidáváme olej a vodu.
Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně sníh.
Vzniklé těsto nalijeme na jablka a dáme péct.