Jahodový koláč
Suroviny:
Korpus : 3 vejce, 1 vanilkový cukr,120 g cukr,60 ml olej, 60 ml voda,90 g hladká mouka,
90 g polohrubá mouka,1/2 prášek do pečiva
Pudink: 1 čokoládový pudink ( nebo vanilkový,jahodový) , 500 ml mléka,3 lžíce cukru
Želatina,jahody
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem.Za stálého šlehání přidáváme olej ,potom vodu.
Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto.Dáme péct.
Uvaříme si pudink,který nalijeme na upečený korpus.
Poklademe jahodami a zalijeme želatinou,kterou si uvaříme dle návodu na sáčku.
Necháme ztuhnout.