Kilimandžáro
Suroviny:
korpus: 6 vajec, 150 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 150 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 čokoládový pudinkový prášek, 2 lžíce kakaa
náplň: 500 g tvarohu, 350-400 ml smetany ke šlehání (podle tuhosti tvarohu), 2 sáčky vanilkového cukru, 4-5 lžic cukru krupice, 1 sáček (20 g)
želatiny, velká plechovka broskvového kompotu
potom: rum, meruňková marmeláda
Postup:
Den předem si připravíme náplň:do mísy dáme tvaroh, smetanu a cukr. Elektrickým šlehačem rozšleháme na hladký krém.
Broskve scedíme. Do malého hrnce nasypeme želatinu a zalijeme 5-6 lžícemi šťávy. Necháme 10 minut nabobtnat. 100-150 ml šťávy odložíme
bokem, zbytek přilijeme k tvarohovému krému a zašleháme.
Broskve nakrájíme na kostičky, 3 půlky necháme celé.
Želatinu na mírném plameni za stálého míchání zahříváme až se zcela rozpustí (nesmí vařit). K rozpuštěné želatině přimícháme 2 lžíce
tvarohového krému a toto zamícháme do zbytku krému. Vmícháme pokrájené broskve, ochutnáme, podle potřeby dosladíme.
Misku o průměru cca 20 cm vyložíme fólií a nalijeme do ní krém. Dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne.
Korpus: bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh.Za stálého šlehání přidáme žloutky a olej.Nakonec vařečkou opatrně přimícháme mouku
smíchanou s práškem do pečiva,kakaem a pudinkovým práškem.
Těsto nalejeme do kulaté formy (24 cm).Upečeme.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Z korpusu odřízneme horní část, přibližně třetinu.
Tuto odříznutou část rozkrájíme ostrým nožem na 16 výsečí.
Spodní část pokapeme rumem, potřeme marmeládou a vyklopíme na ni ztuhlou tvarohovou náplň.
Trojúhelníkové kousky postupně namáčíme spodní stranou (tou co se přikládá k náplni) do odložené šťávy z kompotu a naskládáme kolem
tvarohového "kopce". Jemně je přitlačíme a ohneme horní část směrem dovnitř.
Zbylé tři půlky broskví pokrájíme na kousky a navršíme na tvarohovou náplň.
Nakonec celý moučník pocukrujeme.
Místo broskví můžeme použít kompotované mandarinky.