Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlehačková roláda

Roláda,která nikdy nepopraská.

Suroviny:

5 vajec,2 lžíce cukru,1 vanilkový cukr,3 vrchovaté lžíce hladké mouky,1/4 lžičky kypřícího prášku,

šlehačka (pařížská)

 

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr,vanilkový cukr.

Za stálého šlehání přidáme žloutky.Nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou

s práškem do pečiva.Pečící papír si lehce potřeme olejem,pak se nám roláda nepřilepí.

Pečeme  ze začátku 5 min na 160,pak stáhneme na 150 a dopečeme do růžova.

Roláda je krásně nadýchaná.

Nestáčíme ji !! Necháme ji vychladnout na rovné ploše a pak ji naplníme šlehačkou 

a srolujeme.Nepopraská.

Nenechávejte plnění na druhý den,to by pak popraskala.

 

 
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář