Šlehačková roláda
Roláda,která nikdy nepopraská.
Suroviny:
5 vajec,2 lžíce cukru,1 vanilkový cukr,3 vrchovaté lžíce hladké mouky,1/4 lžičky kypřícího prášku,
šlehačka (pařížská)
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr,vanilkový cukr.
Za stálého šlehání přidáme žloutky.Nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou
s práškem do pečiva.Pečící papír si lehce potřeme olejem,pak se nám roláda nepřilepí.
Pečeme ze začátku 5 min na 160,pak stáhneme na 150 a dopečeme do růžova.
Roláda je krásně nadýchaná.
Nestáčíme ji !! Necháme ji vychladnout na rovné ploše a pak ji naplníme šlehačkou
a srolujeme.Nepopraská.
Nenechávejte plnění na druhý den,to by pak popraskala.